Top Menu
Menu

Báječná česká dovolená

0 Comments

Letos si dovolenou zaslouží určitě všichni. Pokud je situace v zahraničí vrtkavá a jen těžko se dá odhadnout, jak se bude vyvíjet v následujících dnech, potom je zde varianta strávit dovolenou jen pár hodin od domova a určitě to nebude o nic méně relaxační a zajímavý zážitek.

Jednou z mnoha zajímavých lokalit naší země je určitě CHKO Slavkovský les a na něj navazující Svatošské skály, které jsou Národní přírodní památkou už od roku 1933. Celé toto území se může pochlubit velice pestrou přírodou, kde můžete narazit na mokřadní louky, hluboké kaňony s tyčícími se skalami i prastaré bučiny.

mokřad

• V celé oblasti je velká spousta turistických stezek i cyklotras a je to ideální prostředí pro aktivní lidi, kteří se rádi pohybují na čerstvém vzduchu.

• Celá oblast Slavkovského lesa je bohatá na flóru i faunu. Pozorní návštěvníci mohou zahlédnout čápa černého, který se sem vrací hnízdit, v lesích pobývá datel černý, jestřáb lesní a krahujec obecný. Vzácně se může ukázat dudek chocholatý nebo tetřívek obecný. Ve skalních údolích se vyskytuje výr velký a staré těžební štoly slouží jako útočiště několika druhů netopýrů. Vřesoviště jsou plná zajímavých rostlin, hlavně travin. V lužních lesích se vyskytuje ze vzácných druhů oměj pestrý a oměj vlčí mor.

• Pro dny, kdy není příznivé počasí, je možné navštívit starobylé městečko Loket na březích Ohře s dominantou goticko-románského hradu Loket. Přímo na náměstí je například barokní sloup Nejsvětější trojice. V jednom z domů je zajímavé muzeum starobylých jízdních kol, dětských kočárků a jiných sběratelských kousků. O kus dál se tyčí Černá věž se sbírkou loketských kuriozit. Místní hrad je otevřený celý rok a nabízí například sbírky porcelánu a v podzemí strašidelné kopky.

Loket

Abyste si zdejší kraj užili, potřebujete mít místo k oddechu, a to vám může poskytnout útulný Pension Ulrika, který je přímo v historickém středu města. Se svou kapacitou 16 lůžek se řadí k ubytování spíše rodinného typu s příjemnou a útulnou atmosférou nabízející klid a pohodlí. V tomto malebném městě si tak můžete zajistit ubytování loket nad ohří a objevovat blízké i vzdálenější okolí tohoto malebného kraje.